Less is More 3 17/10/2021

 ΕΙΣΑΓΩΓΗ   

    Άλλη μια βόλτα στη Νεμέα μαζί που μου ήταν πολύ δύσκολο να δεχτώ πως δεν θα γίνει, αν και η συνέχεια

της πανδημίας με τις παραλλαγές του ιού δεν μας αφήνουν να εφησυχάσουμε. Πέρσι ήταν χωρίς εμβόλιο και λίγο μετά μείναμε σπίτι. Φέτος δεν προβλέπεται να μείνουμε σπίτι μάλλον, αλλά μαζικές εκδηλώσεις χωρίς εμβόλιο , έστω σε ανοιχτό χώρο, δεν είναι ασφαλείς και αυτή δεν αποτελεί εξαίρεση. Πριν μιλήσουμε για εγγραφές λοιπόν ξεκαθαρίζω πως χωρίς αποστολή σε μένα ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού δεν εγγράφεται κανείς και καμμία.

    Να θυμίσω λοιπόν πως τα Less Is More είναι διαφορετικές διοργανώσεις από τους Ποδηλατικούς Γύρους Οινοποιείων. Δεν είναι μαζικές, εστιάζουμε στο οινοποιείο που μας φιλοξενεί και για φαγητό και άλλο ένα,  κάπου στη μέση της διαδρομής αν γίνεται, και οι γευστικές δοκιμές δεν γίνονται στο πόδι όπως-όπως, οι οινοποιοί έχουν χρόνο να αναπτύξουν το όραμά τους και να μιλήσουν για τα κρασιά τους και εμείς να αφουγκραστούμε κάθε κρασί με προσοχή. Δεν μιλάμε πλέον για μια μεγάλη γιορτή, ένα πανηγύρι του κρασιού, αλλά για μια σφιχτή παρέα που καβάλα στα αγαπημένα της ποδήλατα μοιράζεται αγαπημένα πράγματα, έχει χρόνο και διάθεση να τα συζητήσει και πλησιάζει έτσι περισσότερο την οινική ουσία, που είναι η επικοινωνία, η χαρά, η μέθεξη. Δεν αντικαθιστούν τις μεγάλες γιορτές μας, αλλά οι περιορισμοί του κορωνοϊού τα βοήθησαν να γεννηθούν και ελπίζω να χαράξουν μια επίσης επιτυχημένη πορεία στο μέλλον.

 

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

  https://ridewithgps.com/routes/37580094

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ.

     Έως 50 άτομα. Στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., inbox στο fb και τηλ 6976556525. Περιλαμβάνει, εκτός από την συμμετοχή σας στη διοργάνωση και το φαγητό σας, ένα μπλουζάκι στο χρώμα του κρασιού σχεδιασμένο για την περίσταση και μια φιάλη Νεμέα του κτήματος που μας φιλοξενεί.

4/10 έως και 11/10 για των φρονίμων τα παιδιά.

12/10 έως τις 15.00 μεσημέρι  για τα παιδιά που δεν χολοσκάνε για λεπτομέρειες όπως το χρήμα, αλλά θέλουν μπλουζάκι

Μετά από την Τρίτη στις 15.00 η παραγγελία θα έχει δοθεί και δεν θα υπάρχουν για σας μπλουζάκια, αλλά οι εγγραφές θα συνεχίζονται ως την Πέμπτη 14/10, εφ’ όσον υπάρχουν θέσεις.

MENOY.

     Γουρνοπούλα με ξεροψημένη πέτσα, κόβεται επί τόπου κάτω από την κληματαριά.

     Γίγαντες με ρύζι μπασμάτι στο φούρνο.

     Σπανακόπιτα.

     Κολοκυθόπιτα με τραχανά και κορινθιακές σταφίδες.

     Τυροκαφτερή.

     Σαλάτα με άισμπεργκ, ρόκα, ντοματίνια, κρουτόν,   κατίκι και σπασμένο καύκαλο.

     Γαλακτομπούρεκο.

Να περιμένετε πως θα περάσουμε πολύ καλά κάτω από την κληματαριά μέσα στα αμπέλια!

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ, ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ.

    Φέτος θα έχουμε βάση μας το Κτήμα Παλυβού. Ο Γιώργος Παλυβός είναι γνώριμος μας από την πρώτη διοργάνωση το 2009 με την καταρρακτώδη βροχή. Είναι επίσης ο πατριάρχης του οινοτουρισμού στη Νεμέα από τότε, πριν καν γίνει γνωστή η έννοια της επισκεψιμότητας στην περιοχή. Είχε πάντα ένα καλό ποτήρι για το κρασί που σου σερβίριζε, όταν αυτό δεν ήταν ακόμα αυτονόητο και πραγματικά φιλόξενος, όταν η λέξη ήδη έπαιρνε εμπορική χροιά. Και ενώ η οικογενειακή επιχείρηση ετοιμάζεται να γεννήσει το δεύτερο οινοποιείο της στην ίδια περιοχή αλλά ψηλότερα, θα μας δεξιωθεί κάτω από την κληματαριά μέσα στο αμπέλι δίπλα στο πρώτο. Καλή επιτυχία λοιπόν στο δεύτερο! Στις επάλξεις ο Γιώργος με τη γυναίκα του Αγγελική  και το νέο αίμα, οι δύο κόρες του, την οινολόγο Ευαγγελία και τη Βασιλική στις δημόσιες σχέσεις.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.

    Ο Χρόνης Ιερόπουλος είναι από τις εξαιρέσεις στον κόσμο του κρασιού. Δεν προέρχεται από αυτόν, αλλά είναι ο επιχειρηματίας πίσω από την πολύ επιτυχημένη αλυσσίδα καταστημάτων Κομπολογάδικο. Κάποια στιγμή όμως κόλλησε το μικρόβιο και αποφάσισε να επενδύσει στην προσπάθεια της δημιουργίας του πρώτου Μεγάλου Ελληνικού Κρασιού. Αυτό για τον Χρόνη σήμαινε αρχικά έρευνα και αγορά αμπελοτεμαχίου ικανού να παράγει μεγάλο κρασί, επειδή όπως θα έχετε ακουστά, το μεγάλο κρασί γίνεται στο αμπέλι. Τα αμπέλια στα οποία κατέληξε είναι στη θέση Ντούρμπιζα μετά το Κούτσι,  βλέπουν Κορινθιακό, έχουν μεγάλη κλίση και ιδανική σύσταση εδάφους και προσανατολισμό. Έγινε ειδική προεργασία πριν τη φύτευση, που θα σας αναλύσει ο ίδιος μαζί με το όραμά του, κατά την επίσκεψή μας στο οικογενειακό οινοποιείο που βρίσκεται λίγο έξω από τη Νεμέα, κάτω από άλλη μία κληματαριά με πολλές ποικιλίες σταφυλιών.

Προκειμένου να παρέχουμε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες μας, χρησιμοποιούμε cookies. Διαβάστε Περισσότερα