Portes 2019, Κτήμα Σκούρα.

    13/7/2020, Μοσχοφίλερο 100% και η άποψη του Γιώργου Σκούρα, πρωτεργάτη της οινικής αναγέννησης στην Ελλάδα για την τυπικότητα της ποικιλίας.

Για την ιστορία το ένα από τα δύο κρασιά με τα οποία ξεκίνησε το Κτήμα στη δεκαετία του ’80 ήταν το μοσχοφίλερο Μέγας Οίνος λευκός.Αν θα θέλατε να ψάξετε περισσότερο για τις δυνατότητες της ποικιλίας, θα πρέπει να ανεβείτε στο Salto, το πολυπλοκώτερο και αυστηρώτερο μοσχοφίλερο του οινοποιείου  με το βοτανικό και ορυκτό βάθος του οποίου ανταμειφθήσεστε.

     Λεμονοπράσινο με γκρί ανταύγειες είναι προοίμιο μιας εκρηκτικής μύτης ροδοπέταλων, λεμονιού, μοσχολέμονου, γκρέιπφρουτ, ανθών λεμονιού και ξύσματος λεμονιού και περγαμόντου. Μύτη με θαυμαστικά. Στο στόμα η υψηλή οξύτητα αγκαλιάζει το ελαφρύ προς μέτριο σώμα και τα προαναφερθέντα  φρούτα μαζί με σχεδόν άγουρα λευκά νεκταρίνια, όλα σε μεγάλη γευστική ένταση και έξοχη ισορροπία, καταλήγοντας σε ένα απολαυστικό τελείωμα μέτριου μήκους γεμάτο φρεσκάδα κι ένα δάγκωμα από το ξύσμα των  επεριδοειδών, που σε κάνεις να θές κι’ άλλο.

   Τέλειο για ασιατική κουζίνα, αλλά Έλληνας είμαι, προτίμησα τηγανητό μαριδάκι και μια παραλλαγή χωριάτικης.

*Στις 10/10/2020 μετά από  μια  υπέροχη επίσκεψη στ Κτήμα με τους οινοκένταυρους του Cycling for Wine διαπίστωσα πως το κρασί, μακρυά από την εμφιάλωση πλέον, είχε αναπτύξει περαιτέρω το δυναμικό του και ενώ είχε την ίδια εκρηκτική μύτη και σχεδόν κοφτερή αλλά δροσιστική οξύτητα, τα λευκόσαρκα πυρηνόκαρπα ήταν πλέον ώριμα, το ξύσμα τωνν εσπεριδοειδών ήταν στη θέση του και το σώμα ήταν καθαρά μέτριου όγκου, καταλήγοντας σε μια σαφώς μακρύτερη και πιο ολοκληρωμένη επίγευση.

p1
p2

Προκειμένου να παρέχουμε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες μας, χρησιμοποιούμε cookies. Διαβάστε Περισσότερα