Romeo & Juliet 2013, Κτήμα Γκόφα.

.   10/2/2020. Καμπερνέ-Αγιωργίτικο. Νεμέα, μικρός παραγωγός, αργά προσεκτικά βήματα, μπουτίκ οινοποιείο.

Ιδιόκτητα αμπέλια 90 στρεμάτων, το κρασί προέρχεται από αμπέλια στο Κούτσι, 19 ετών το Καμπερνέ (9 στέμματα) και 27 το Αγιωργίτικο (40 στρέμματα). Υπάρχουν επίσης φυτευμένα Κυδωνίτσα, Σαρντονέ, Σοβινιόν γκρι, Μαλαγουζιά. Άλλες ετικέτες μία Νεμέα, ένα Αγιωργίτικο, τρία λευκά και ένα ροζέ.

    Λαμπερό  σχεδόν βαθύ ρουμπινί. Μύτη με έντονα μαύρα φρούτα (μαυροκέρασο, κασίς, βύσσινο, λίγο κέδρο και αποξηραμένο δαμάσκηνο). Κλειστή στην αρχή, αλλά όπως άνοιγε 2 ώρες στην καράφα και το πολύ αναλυτικό ποτήρι open up soft της Chef & Sommelier αναδύονταν πιο καθαρά τα αρώματα. Εντυπωσιακά νεανική και σφριγηλή πάντως για 2013, δείχνει να έχει άλλα 7 τουλάχιστον χρόνια ακμής και μερικά ώριμης γοητείας. Στόμα επίσης κλειστό αρχικά, πυκνό και αυστηρό, εκφράζοντας το Καμπερνέ κυρίως. Σταδιακά βγήκε και το Αγιωργίτικο. Κασίς, μαυροκέρασα, βύσσινο, ελάχιστος καπνός και κέδρος, αποξηραμένα δαμάσκηνα και λίγη κορινθιακή. Εξ ίσου νεανικό στο στόμα, δεν έχασε ως το τέλος την αυστηρότητα, προβάλλοντας όμως ισορροπία και πολυπλοκότητα, που δείχνει πως θα αυξηθεί. Θα το περίμενα 2 χρόνια ακόμα αν η ζωή δεν ήταν τόσο σύντομη. Πολύ ωραία σχεδόν μακρυά επίγευση, πεισματικά σφιχτή, καμπερνίσια.  Καλύτερο από 2022 έως 2027.

     Όμως αυτά ταίριαξαν πολύ καλά με το κουνέλι στιφάδο και δεν μας έλλειψε ένα  Ξινόμαυρο, που ίσως ήταν η ιδανική επιλογή. Το κρέας ξεκολλούσε απ το κόκκαλο, η σάλτσα ήταν υπέροχα –και φυσικά χωρίς κορν φλάουρ-χυλωμένη και τα κρεμμύδια ήταν μελωμένα και τραγανά-ούτε μελομακάρονα νάταν- ενώ τo κρασί αντιστάθμισε πολύ καλά την έντονη γεύση και περίσσεψε και για meditation. Η φευγάτη τζάζ βοήθησε πολύ.

 

RJ1
RJ2

     Ωραίο κρασί, αρκετών μμμ...

Προκειμένου να παρέχουμε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες μας, χρησιμοποιούμε cookies. Διαβάστε Περισσότερα