Αφρώδη ή ποιος κάνει το καλύτερο κεφάλι.

  11/1 2/2021. Mε την ευκαιρία της έκθεσης Αφρός και Νέκταρ στην αίθουσα Τερψιχόρη στο ξενοδοχείο Χίλτον στις 12/12/2021, όπου θα μπορείτε να τα δοκιμάσετε μαζί με υπέροχα γλυκά κρασιά μας, παραθέτω παρακάτω σχετικό παλαιότερο άρθρο μου για τα αφρώδη κρασιά. Αρκετά από τα γλυκά μας από την ποικιλία μικρόρωγο Σάμου, είναι από τα καλύτερα στον κόσμο πράγμα που θα μπορείτε να  διαπιστώσετε συγκρίνοντάς αμφότερα με τα εισαγόμενα και να έχετε ίδια γνώμη.

Η είσοδος στην έκθεση θα επιτρέπεται αποκλειστικά σε όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης covid-19.

Απαραίτητη είναι η προαγορά εισιτηρίου προς 10€ (φοιτητικό 7€, με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας), ανά περίοδο τεσσάρων ωρών, από τις δύο που χωρίζεται η διάρκεια της έκθεσης. 

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά περίοδο είναι 250 άτομα, αλλά εάν υπάρχει διαθεσιμότητα μπορεί να προαγοραστεί εισιτήριο για αμφότερες τις περιόδους. Οι ώρες διάρκειας των δύο αυτών περιόδων είναι οι εξής:

11:00 – 15:00, 1η περίοδος και 16:00 – 20:00, 2η περίοδος 

Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα (15:00 - 16:00) η αίθουσα θα εκκενωθεί για αερισμό και κατάλληλη προετοιμασία για να υποδεχτεί τους επόμενους επισκέπτες.

Θα τηρηθούν όλα τα λόγω covid-19 υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε εκθέτες και επισκέπτες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς!

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε με τη διοργανώτρια εταιρεία οινικής επικοινωνίας, Vinetum, στα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και 210 766 0560.

 
    19.6.2019 Τα αφρώδη κάνουν το καλύτερο κεφάλι, τουλάχιστον αυτό λένε όσοι τα πίνουν, αν και μια φίλη επιμένει πως το καλύτερο το κάνει αυτή. Δυστυχώς στη χώρα μας είναι ταυτισμένα με μια δυσάρεστη γκάμα, από το άθλιο υγρό με ανθρακικό που έρρεε στις πίστες και τις ημίγλυκες “σαμπάνιες “ των γάμων ως τις πανάκριβες, αλλά εξαιρετικές Dom Perignon, που όμως άνοιγαν επιδεικτικά άξεστοι νεόπλουτοι, άρα ταυτίζονταν με τη δηθενιά. Η ουσία μας διαφεύγει ακόμα. Η επανάκαμψη του τσίπουρου που ήταν ήδη εγγεγραμμένη στο dna του Έλληνα με τα συμπαρομαρτούντα και η προσθήκη των παλαιωμένων, έχει κάνει τα πράγματα ακόμα δυσκολώτερα.
    Σκεφτείτε μόνο πως τα αφρώδη στα αγγλικά λέγονται sparkling, δηλαδή απαστράπτοντα, λαμπυρίζοντα και η αλήθεια αρχίζει ήδη να λάμπει. Ανοίγεις μια φιάλη χωρίς να το πολυσκέφτεσαι για να γιορτάσεις τη στιγμή, ή για να ανεβάσεις στροφές, να κεφάρεις, δεν χρειάζεσαι καν τιρμπουσόν, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο, τον έχεις; Πρέπει να είναι προσιτά, αλλιώς πώς θα τα ανοίγεις εύκολα; Η ζωή δεν είναι μόνο για τους πλούσιους, πόσο μάλλον για τους νεόπλουτους. Στην Ευρώπη αρχίζουν κάτω απ το δεκάρικο και με 20 πίνεις σαμπάνια στη Γαλλία, γι αυτό τα πίνουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, ενώ εμείς ξεφύγαμε από το ουισκάκι με όχημα το τσιπουράκι, αλλά είπαμε, η άλλη ουσία μας διαφεύγει ακόμα.
    Είναι χωρισμένα σε φυλές, εσείς όμως αρκεί να ξέρετε αρχικά πως υπάρχουν οι σαμπάνιες, που είναι σχεδόν πάντα καλύτερες και ακριβώτερες, τα άλλα που είναι φτιαγμένα με την ίδια μέθοδο, αλλά δεν είναι σαμπάνιες, είναι φτηνότερα και καμμιά φορά εξ ίσου καλά και τα παράλλα, που είναι φτιαγμένα με τη μέθοδο της δεξαμενής, συνήθως για να διατηρηθούν τα πρωτογενή αρώματα των αρωματικών ποικιλιών αναλλοίωτα, σαφώς οικονομικώτερα, σίγουρα ξέρετε τα Prosecco και τα Sekt. Οι φυσαλίδες διαφέρουν και η μεγαλύτερη πολυπλοκότητα των δύο πρώτων φυλών είναι σαφής, εφ όσον η δεύτερη ζύμωση στη φιάλη και η μακρά παραμονή με τις οινολάσπες μαζί με τα κόλπα του κάθε σπιτιού στην τελική εμφιάλωση μπορεί να δημιουργήσουν κρεμώδη υφή, ξηροκαρπάτη και προζυμένια μακρά επίγευση, που όσο περισσότερο σας αρέσει, τόσο το χειρότερο για την τσέπη σας.
    Να θυμάστε όμως πως τα απαστράπτοντα πρέπει να είναι ελαφριά, αλλά πάντα με ξεκάθαρη γεύση, υψηλή οξύτητα και λεπτό διαρκές κορδόνι φυσαλίδων, για να ανάψουν τα άστρα στο κεφάλι μας. Και να πίνετε αυτά που αρέσουν σε σας, αλλά να δοκιμάζετε και αλλιώς...Αρκείτω πρωτευόντως.
    Προσοχή στις παρεκτροπές! Δηλαδή , να μη μας διαφύγει η ουσία. Που είναι να πίνουμε αφρώδη, όχι ως κάτι δήθεν, όχι μόνο ως κάτι εορταστικό, αλλά σαν ένα κρασί που θα μας ανεβάσει με το σκέρτσο του, θα μας συνεπάρει με την υψηλή του οξύτητα, την ένταση και την ικανότητα να συνοδεύσει όλα τα αλλαντικά της πόλης, αρκετά τυριά, όλα τα θαλασσινά και πολλές μακαρονάδες, όχι μόνο θαλασσινών και κριθαρώτο γαρίδων αλλά και καρμπονάρα-με αυγό, όχι κρέμες και αηδίες-και ένα σωρό άλλα πράγματα. Μια κρύα σπαγγετάδα θαλασσινών στα 7 ευρώ για μεζέ βρωμόγκαζο ποιος θα φτιάξει πρώτος, να μαζέψει τα εσώρουχα των άλλων; Ναι, να πίνουμε αφρώδη επειδή μας αρέσουν, επειδή δεν είναι καθόλου δήθεν, αλλά υπέροχα και άνω θρώσκοντα, δήθεν είναι όποιοι και όποιες νομίζουν πως είναι δήθεν. Και επειδή αν το θέλετε, γιορτάζουμε την κάθε στιγμή της ζωής μας, με υγρά αστεράκια.
    Και τα πίνουμε εκεί που δεν τα θεωρούν δήθεν, αλλά κρασιά υπέροχα και γνωρίζουν πως να μας τα σερβίρουν σε εξ ίσου υπέροχα προσιτές τιμές. Αν τα θεωρούσαν κάτι υψιπετές και απρόσιτο, πύργους απόρθητους για τους κοινούς θνητούς , θα τα πίναμε σπίτι μας παρέα με τον Κάφκα. Αν βέβαια είστε τα δυο σας σπίτι, καλύτερα να τα πιείτε με σκέτες φράουλες, θα γδυθείτε πριν τελειώσει η φιάλη.
    Υ.Γ. Θέλουμε και άλλα προσιτά καλά αφρώδη μέχρι δέκα ευρώ, όπως έχουν οι Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί, για να μπορούμε να τα πίνουμε σε καθημερινή βάση. Αλλά αν δεν τα πίνουμε μωρέ, με τι καρδιά να βγάλουν καινούργια τα δικά μας τα παιδιά;
    Υ.Γ. 2 Η φωτογραφία από κάτι τρελλούς που ανέβαιναν στο Λυκαβηττό με ποδήλατα και έπιναν αφρώδη πρωτοχρονιάτικα βρέξει-χιονίσει. Λέγεται πως μόλις ισιώσουμε θα το ξανακάνουν.
Προκειμένου να παρέχουμε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες μας, χρησιμοποιούμε cookies. Διαβάστε Περισσότερα